آن کس که خود را رهبر و پیشوای دیگران قرار می دهد باید پیش از اموزش دیگران به ادب آموزی خویش بپردازد.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
به گزارش فرهنگ نیوز، خانه طراحان انقلاب اسلامی به مناسبت برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به تولید موشنگرافیکهایی تحت عنوان «کتابنخوانی» پرداخته است که قرار است در ایام برگزاری نمایشگاه، قسمتهای مختلف این موشنگرافیک هشت قسمتی در قالب میانبرنامهها از شبکههای مختلف رسانه ملی به نمایش درآید. از همین رو نظرات شهرام شکیبا را در مورد موشنگرافیکهای «کتابنخوانی» جویا شدیم.
شهرام شکیبا در مورد موضوع مورد بحث در موشنگرافیکهای کتابنخوانی گفت: «من این اثر خانه طراحان انقلاب اسلامی را دوست داشتم چون موضوعی که به آن پرداختهاند، یکی از موضوعاتی است که متاسفانه در تلویزیون ما مغفول مانده است. واقعا امیدوارم تلویزیون از این اثر خوب استفاده بکند».
دنیای اسلام در ابعادی وسیعتر از حادثه فرانسه قربانی وحشت بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی طی نامهای به عموم جوانان در کشورهای غربی نوشتند که حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت.
به گزارش فرهنگ نیوز، متن نامه مقام مقام معظم رهبری بدین شرح است؛
بسماللهالرّحمنالرّحیم
به عموم جوانان در کشورهای غربی
حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت. برای من تأسّفبار است که چنین رویدادهایی بستر سخن را بسازد، امّا واقعیّت این است که اگر مسائل دردناک، زمینهای برای چارهاندیشی و محملی برای همفکری فراهم نکند، خسارت دوچندان خواهد شد. رنج هر انسانی در هر نقطه از جهان، بهخودیخود برای همنوعان اندوهبار است. منظرهی کودکی که در برابر دیدگان عزیزانش جان میدهد، مادری که شادی خانوادهاش به عزا مبدّل میشود، شوهری که پیکر بیجان همسرش را شتابان به سویی میبرد، و یا تماشاگری که نمیداند تا لحظاتی دیگر آخرین پردهی نمایش زندگی را خواهد دید، مناظری نیست که عواطف و احساسات انسانی را برنینگیزد. هرکس که از محبّت و انسانیّت بهرهای برده باشد، از دیدن این صحنهها متأثّر و متألّم میشود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه. قطعاً یکونیم میلیارد مسلمان همین احساس را دارند و از عاملان و مسبّبان این فجایع، منزجر و بیزارند. امّا مسئله این است که رنجهای امروز اگر مایهی ساختن فردایی بهتر و ایمنتر نشود، فقط به خاطرههایی تلخ و بیثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راههایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهههایی شوید که غرب را به نقطهی کنونی رسانده است.
صفحات: 1· 2
به گزارش فرهنگ نیوز ، آیتالله نوری همدانی که در دیدار با رئیس و اعضای پژوهشکده مهدویت (موسسه آینده روشن) سخت میگفت، اظهار کرد: مهدویت دریایی عمیق از معارف است که باید به مردم شناسانده شود و مفاهم مربوط به ایشان باید در کشور توسط صدا و سیما مطرح شود.
وی تصریح کرد: تکفیریها و بعضی از سنیها و عربستان و قطر با پول نفت و گاز شروع به تبلیغات وسیعی کردهاند و میگویند که در سوریه شما بجنگید و در لبنان جنایت کنید، خرجش را هم ما میدهیم.
مرجع تقلید شیعیان افزود: وهابیان پول کلانی میدهند و در تمام اروپا مسجد ساختهاند و تبلیغات میکنند و مردم را وهابی میکنند، به همین دلیل نیاز به تشکیلات بسیار وسیع و امکانات زیاد نیاز دارید تا صدای خود را به تمام دنیا برسانید.
استاد عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این همه صحبت میکنیم که دیرکرد حرام است و بانکها نباید بگیرند، اما آنها کار خودشان را میکنند و باید حرف خودمان و مسائل مبتلا به اسلامی را به گوش همه برسانیم.
صفحات: 1· 2
سکانس صریح تکریم از محمدرضا شاه به دلیل اصلاحات ارضی، نشان دادن رقص زنان، نمایش زن با لباس نامناسب و نشان دادن لباس زیر زنانه از ویژگیهای مستند مورد حمایت برادران حقیقت است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، یک از مستندهای جشنواره که با موضوع اختلاف یک پسر 30 ساله با پدرش روایتی است از یاس و ناامیدی جوانی که بواسطه شرایط جامعه و ورشکستگی پدرش از زندگی خسته شده است.
اگر مستند را ببینید متوجه می شوید که طبعا فرم آن به گونه ای نیست که در دو بخش مسابقه ملی و بین المللی قرار بگیرد اما محتوایی دارد که البته مورد توجه مدیران جشنواره قرار گرفته است چراکه رد شدن این مستند از فیلتر هیات انتخاب و بعد قرار دادن آن در دو بخش مسابقه معنایی غیر از این را متبادر نمی کند.
این مستند نمونه بارز یک مستند جشنواره ای(البته به لحاظ ساختار ضعیف) است که کارگردانش سعی کرده مو به مو این ویژگی ها را چه در حوزه سیاسی و چه اجتماعی رعایت کند.
اینها مواردی است که در این مستند می بینید:
1- سکانس صریح تکریم از محمدرضا شاه به دلیل اصلاحات ارضی
2- نشان دادن صحبت های دایی راوی مبنی بر اینکه ما مجسمه شاه را در انقلاب به زیر کشیدیم و بعدا فهمیدیم اشتباه کردیم
3- تکه پرانی سیاسی درباره فتنه 88
4- تاکید مکرر راوی بر داشتن «دوست دختر» که البته در طی مستند چند بار آنها را عوض کرده است
5- نشان دادن عروس بدون حجاب و با لباس کاملا باز در فیگور درازکش هنگام گرفتن عکس و البته رقص او در خیابان (این مورد رقص زنان را حداقل نگارنده تاکنون ندیده است)
6- نشان دادن لباس زیر زنانه در مرکز خرید به هنگام خریدن مشتری
7- نشان دادن عکس مادر راوی بدون حجاب و تکرار آن در چند مورد
8- نشان دادن مکرر رقص مردان و البته زنان در عروسی
9- روایت کاملا ناامیدانه از زندگی و نشان دادن اینکه امیدی به آینده در این جامعه وجود ندارد
و…
اینها یکی از مستندهای جشنواره حقیقت است. جشنواره ای که یک جشنواره دولتی محسوب می شود ولی در این مستند به صراحت تمام شعارهای کلان سازمان سینمایی و خود جشنواره مثل امید، اعتدال، اخلاق، عدالت و اخلاق را زیر پا می گذارد و البته از آن حمایت هم می شود.
جالب است بدانید همین کارگردان قرار است مستندی درباره محرم را تولید که البته هم اکنون در مراحل پایانی تدوین قرار دارد.
منبع: فارس
به گزارش فرهنگ نيوز؛ حجت الاسلام ميرباقري در برنامه سمت خدا درمورد شيعه و حقيقت تشيع گفت:
در روايات از شيعه تعريف گسترده اي شده است. مجامع حديثي اماميه و اهل سنت اين روايات را بيان کرده اند. در ذيل آيه سوره بينه داريم که پيامبر به اميرالمومنين مي فرمايد: مراد شما و شيعيان تان هستيد. در سوره واقعه مردم را به سه دسته تقسيم کرده است : السابقون السابقون اولئک المقربون. پيامبر فرمود: جبرئيل به من خبر داد که مقصود علي و شيعيانش هستند. و منظور اين که مي گويند: السابقون الجنه يعني اينکه سبقت در بهشت گرفته اند. حقيقت ولايت معصوم حقيقت بهشت است و کسي که سبقت در معصوم مي گيرد، در واقع سبقت در بهشت مي گيرد. آنها مقرب به خدا هستند و خدا آنها را مورد کرامت قرار داده و در جاي مخصوصي قرار مي دهد. اين گونه احاديث در منابع سني هم زياد ديده مي شود. خداوند مي فرمايد: آيا آنان که به معرفت راه يافته اند و اهل علم الهي هستند با آنان که اهل علم الهي نيستند برابرند، قطعا اين جور نيست. فقط يک دسته اين تفاوت را مي فهمند. آنان که مي فهمند ما هستيم و آنها که نمي فهمند دشمنان ما هستند و اولوالالباب شيعيان ما هستند.
حقيقت نورالله، امام است و اين نور در شيعيان آنها تجلي پيدا مي کند. کمال شيعيان فرع بر کمال امام است. پس اگر شيعيان به کمالي مي رسند فرع بر کمال امام است.
صفحات: 1· 2
به گزارش فرهنگ نيوز، مظفر نقيم معروف، از فعالان فرهنگي مسلمان هند و از طلاب باسابقه جامعة المصطفي(ص) العالميه به بيان سخناني درباره وضعيت شيعيان هند، مشکلات تبليغ و ديدگاه مسلمانان هندوستان درباره انقلاب اسلامي ايران پرداخت.
وي اظهار کرد: شيعيان هندوستان مانند همه شيعيان ديگر نقاط عالم با عشق و علاقه و ارادت خاص به اهلبيت عصمت و طهارت(ع) شناخته ميشوند. شيعه در طول تاريخ تحت شديدترين فشارها و هجمهها قرار داشته است. گرچه نظام حاکم هند محدوديتي براي شيعيان ايجاد نکرده، اما اين جماعت تحت تأثير تبليغات، فضاي سنگين و هجمههاي وهابيون آزادي عمل مطلوبي براي ابراز عقايد خود ندارند. با اين حال هميشه اتحاد مسلمين در اين برهه حساس تاريخي را مد نظر خود قرار داده براي جلوگيري از ايجاد تفرقه و اختلاف در صفوف مسلمانان تلاش ميکنند.
طلبه جامعة المصطفي(ص) به پارهاي از مشکلات تبليغي شيعيان در هند اشاره کرد و گفت: در منطقه فلائودي هندوستان ?? هزار وهابي و فقط صد شيعه وجود دارد و در فضايي اينچنيني حقيقتاً امکان تبليغ آزادانه حتي در ماه مبارک رمضان وجود ندارد. هرچند در مجالس ما برادران اهل سنت و حتي وهابيون نيز شرکت ميکنند و ما ميکوشيم تا با نگاهي تقريبي بر مشترکات اهل سنت و تشيع تمرکز کنيم؛ هرچند با وجود موانع بسياري که وجود دارد، بسيار اتفاق افتاده که حضار غيرشيعي دلايل متقن پيروان مکتب اهلبيت(ع) را پذيرفتهاند.
صفحات: 1· 2
در پی پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت مادر سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، طی نامهای از اظهار همدردی و الطاف ایشان قدردانی کرد.
پاسخ حاجقاسم به پیام تسلیت رهبرانقلاب
به گزارش جهان، متن نامه سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی به مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
محضر رهبر عزیز و گرانقدرم حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظله العالی)
با عرض سلام و ادب
حقیر پیوسته شرمنده کوتاهی در توفیقاتی هستم که خداوند سبحان از برکت انقلاب و اعتماد حضرتعالی مرا از آن بهرهمند نموده است.
اگرچه بیش از بیست سال است که همواره از لطف و محبت بزرگوارانه رهبرم برخوردارم اما پیوسته در حسرت جبران حقیقی آن در شرمندگی به سر میبرم.
امید به آن دارم که خداوند منان با توفیق جان باختن در این راه با عظمت، فرصت جبران شرمساریام را عطا فرماید.
بر همگان واضح است عنایات بزرگوارانه حضرت عالی که هیچگاه خود را لایق و شایسته آن ندانستهام، از باب تذکر و تأکید بر ارزشها و برجستگی مجاهدت در راه خداست. پیام محبتآمیز آن رهبر فرزانه، مرهمی بر مصیبت غیر قابل جبران از دست دادن مادری است که چه بسا هر حادثه مادی و معنوی را بتوان با توفیقاتی علاج نمود، اما از دست دادن پدر و مادر تنها خسارت جبرانناپذیر این عالم است.
خداوند را شاکرم که ما را از توفیق مادری بهرهمند نمود که با مراقبت شصت ساله در برگزاری روضه امام حسین (ع) و مجالس اهل بیت (علیهمالسلام) به رغم فقر دوران گذشته و محافظت هفتاد ساله بر لقمه حلال و رد زکات در داشتن و نداشتن و عشق به امام (ره) که همه آنها را در عشق به آن رهبر بزرگوار خلاصه نموده بود؛ منشأ افتخار ابدی ما گردید.
از خداوند متعال برای آن رهبر بیبدیل و سکاندار حقیقی عالم اسلام آرزوی طول عمر، توفیق، سربلندی و سلامتی روزافزون مینمایم.
کوچکترین سربازتان
قاسم سلیمانی»
به گزارش جهان به نقل از دفتر آیتالله صافی گلپایگانی، این مرجع تقلید صبح پنج شنبه، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراه را به حضور پذیرفت.
وی در این دیدار با اشاره به وظیفه خطیر و مسئولیت سنگین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر در راه رضای خدا حرکت کنید و فقط رضای خدا و شادی خاطر حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را مد نظر قرار دهید، به طور حتم موفق خواهید بود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه مردم علاقمندند که مسائل دینی و تربیتی مورد اهتمام جدی مسئولان قرار گیرد، ادامه داد: توقعات مردم و جامعه از این وزارتخانه و به خصوص از شخص جنابعالی بالاست و برآورده کردن این توقعات همّت و تلاش بسیاری را میطلبد که امیدواریم با این پشتوانهای که از شما سراغ داریم در این راه موفق باشید.
پیوند: http://www.farhangnews.ir/content
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از بی باک: رفسنجان تنها در هاشمی و فرزندانش خلاصه نمی شود که تا نام این شهر را می شنوید، فیلتان یاد هندوستان می کند.
رفسنجان تنها در فردوسی پور و برنامه نودش ختم نمی شود که برخی علاقمند ورزش هم فکر کنند؛ عقده هایی که از آن مجری بی باک و جسور دارند، باید به سر نام این شهر خالی کنند.
رفسنجان نه به نام اینها بلکه حتی به نام افراد کم حاشیه ای چون علی سامره و دکتر حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد و پورمحمدی وزیر فعلی دادگستری و … هم خلاصه نمی شود.
پیوند: http://www.jahannews.com/vdchmwnxz23nvid.tft2.html
این روزها خبرهای جالبی در مورد عزل و نصب های مختلف در سراسر کشور می شنویم و گاهی بعضی از آنها حس کنجکاوی آدم را تحریک می کنه. یکی از اونها عزل حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تهران است. با جستجویی در سایت ها مصاحبه ای از ایشان دیدم که خیلی جالب بود و قسمتی از صحبت ها در مورد جداشدن کلاس های دختران و پسران در این دانشگاه بود که واقعا تامل برانگیز است. از شما دوست عزیز می خواهم حتما این سوال و جواب را بخوانید.
س:فکر کنم شما اولین دانشگاهی هستید که این کار را انجام دادید، یعنی کلاسهای دختران و پسران را مجزا کردید؛ چرا؟ چطور شد که این تصمیم را گرفتید؟ چون میدانید خیلیها در برابر این کار شما موضع گرفتند … حالا این کار نتیجهای هم داشته است؟
روحانیون فعال در فضای مجازی به راحتی زندگی روزمره خود را در شبکههای اجتماعی و وبلاگهای شخصی نقل میکنند تا هزاران کاربر اینترنتی از نزدیک با زندگی یک طلبه آشنا شوند.
تاکنون وقتی سخن از فعالیتهای فرهنگی در حوزه فضای مجازی به میان میآمد به ندرت حضور مؤثر فعالان دینی و فرهنگی در فضای نت را شاهد بودیم؛ اما اکنون با گذشت یک دهه از تغییر نوع ارتباط و روی کار آمدن شیوهای نوین در تبادل اطلاعات میان افراد، شاهد تغییرات اساسی در حوزه کاربران اینترنت کشورمان هستیم.
این تغییرات حتی میتواند بازنگری رویکرد افراد از کاربری صرف سرگرمی، تفریح و حتی در برخی موارد متضاد با آدابهای دینی و عرفی جامعه در فضای مجازی را به همراه داشته باشد؛ حضور فعال و گسترده روحانیون در فضای مجازی در چند سال اخیر خود گواه بر این مدعاست.
پیوند: http://www.jahannews.com/vdcjyaethuqeytz.fsfu.html
به گزارش سرویس فرهنگی جهان نیوز، شهید حمید رضا ملا حسنی در تاریخ ۰۵/۰۵/۱۳۴۴ در یکی از مناطق جنوب غرب تهران در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و پس از گذراندن مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی مقطع متوسطه قبل از اخذ دیپلم و با حمله ور شدن آتش جنگی که صدامیان کافر به را ه انداخته بودند، عزم خود را جزم می کند تا به هر نحو ممکن در مناطق جنگی حضور پیدا نماید .لذا در لشگر ۲۷ محمد رسول الله و در گردان عمار سازماندهی شده و خود را آماده عملیات نماید و در عملیات والفجر ۴ در منطقه پنجوین عراق در تاریخ ۱۲ /۰۸ / ۱۳۶۲ مفقود الاثر می گردد.
سالها بود خانواده منتظر بودند. ۲سال پیش برادران شهید می خواستند مقبره ای را به صورت نمادین برای ایشان بر پا کنند که شهید به خواب برادر می آید و می گوید دست نگه دارید. بعد از ۲ سال شبی خواهر شهید در خواب می بیند که در منطقه پونک خیابان سردار جنگل تشییع پیکر شهداست و شهید ملا حسنی هم حضور دارد از او می پرسد شما اینها را شفاعت می کنید. سپس می گوید من حتی کسانی که در پیاده رو راه می ورند وبرای تشییع هم نیامدند هم شفاعت می کنم.
پیوند: http://www.jahannews.com/ vdc
1- این روزها شاهد برخی اظهارات درباره ضرورت رفع فیلترینگ از سایتهایی مثل فیسبوک، توئیتر و نظایر آنها، که اصطلاحا به آنها شبکههای اجتماعی اطلاق میشود، هستیم. البته بعید میدانیم بعضیها که امروز در محاسن این شبکهها سخن میگویند از ماهیت و مأموریت واقعی این شبکههای اجتماعی باخبر باشند. واقعیت این است که کسی در نظام جمهوری اسلامی با اصل بهرهبرداری مردم از شبکههای اجتماعی با انگیزه ارتباطات بین فرهنگی مخالف نیست اما باید توجه داشت، این شبکهها
اولا؛ جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نمیشناسند و با کاربر ایرانی برخورد طلبکارانه و بهرهگیرانه دارند،
ثانیا: مهمترین کارکرد آنها- به اذعان خودشان- جاسوسی پیشرفته از کاربران میلیونی خود و مقابله نرم با نظامها و جریانات مخالف غرب تعریف شده است؛
پیوند: http://www.jahannews.com/vd
به گزارش جهان نیوز، سلمان حدادی، متولد سال ۱۳۶۱ در شهرستان سنندج است. او از پدری سنی و مادری شیعه به دنیا آمد. سلمان بعد از اتمام دبیرستان، ۳ سال دوره ی تكمیلی حوزه را در زاهدان و مسجد مكی گذراند و پس از مولوی شدن، ۴ ماه هم به رایوند پاكستان، برای آموزش یك دوره كامل نحوه ی تبلیغ و جذب رفت.
وی چندی پیش در بخش رهیافتگان بیست و یکمین نمایشگاه قرآن حضور یافت و به نحوه شیعه شدنش اشاره کرد. گزیده سخنان وی را در ادامه می خوانید:
- من پیش از شیعه شدن همه دروس وهابیت را در زاهدان خواندم. ۴ ماه هم در پاکستان نحوه جذب وهابیت را آموختم و بعد از آن هم با ادامه تلاشهایم ماموستا شدم. حتی دوره ای آموزش خود در زاهدان با عبدالمالک ریگی هم دوره بودیم.
صفحات: 1· 2
پیوند: http://www.rajanews.com
حجتالاسلام دکتر فرجالله هدایتنیا؛عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، امضای حكم رییسجمهور منتخب را در ردیف وظایف و اختیارات مقام رهبری قرار داده است. از امضای حكم ریاست جمهوری در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به «تنفیذ» یاد میشود.
اگرچه تنفیذ از نظر فقهی، اصطلاحی باسابقه و شناختهشده است، اما پس از انقلاب اسلامی وارد ادبیات حقوقی كشور ما گردید. به همین دلیل از نظر حقوقی، راجع به آن پرسشهای مهمی وجود دارد. پس از اشارهای كوتاه به مفهوم و ماهیت حقوقی «تنفیذ»، مهمترین پرسشهای مربوط به آن از منظر حقوق اساسی ج.ا. ایران مورد بررسی قرار میگیرد.
اي كساني كه به دنيال مادّيات هستيد و از معنويّات بي بهره ايد، برويد به طرف خدا و التماس كنيد كه به مرحله شعور و تفكّر و تعقّل برسيد و هر چيز ساده اي را بزرگ نشماريد و اين قدر خرده نگيريد. شهيد ناصر حمزه
با محمد علي داشتيم مي رفتيم جايي.پيچيدم توي يه خيابان يک طرفه.زد روي پام و گفت:داري گناه مي کني ها!توي جمهوري اسلامي اين کار تو خلافه قانونه.قانون هم که رعايت نکني ، گناه کردي.عين اينکه نمازت عمداً قضا بشه!هيچ فرقي هم نمي کنه…
خاطره اي از زندگي شهيد محمد علي رهنمون
پیوند: http://www.rajanews.com/
از اتهام تقلب در انتخابات88 تا تمجيد از سلامت انتخابات92/ دولت همان دولت؛ شوراي نگهبان، همان شوراي نگهبان؛ يکي تقلب شد يکي سالم است!
گروه سياسي: “مردم وفادار و فهيم و متدّين جمهوري اسلامي ايران در روز 24 خرداد ماه به دنيا ثابت کردند که بههيچ وجه تحتتأثير تبليغات سوء داخلي و خارجي قرار نگرفتند و براساس درک و فهم بالا، به تکليف خود عمل کردند. اگر دشمنان جمهوري اسلامي ايران ذرهاي انصاف داشته باشند، بايد بپذيرند که ايران دموکراتترين انتخابات دنيا را برگزار کرد و هيچ شبههاي نميتوانند به آن وارد کنند.” اين اولين اظهارات اكبر هاشمي رفسنجاني بعد از پيروزي حسن روحاني در انتخابات است.
به گزارش رجانيوز، در حالي كه تنها 4 سال از برگزاري انتخابات دهم رياست جمهوري مي گذرد و همچنان افكار عمومي ميزان “شبهه آفريني” هاي هاشمي رفسنجاني در سلامت انتخابات 88 و نقش فرزندانش در آشوبهاي خياباني را فراموش نكرده است، وي بدون هيچ توضيحي درباره اينكه به چه علت در آن برهه در برابر راي مردم و رييس جمهور منتخب تمكين نكرد، انتخابات اخير را دموكرات ترين انتخابات دنيا توصيف كرده است.
صفحات: 1· 2
پیوند: http://www.rajanews.com/
اگر ترديد عمومي نسبت به دولتمردان را يکي از ريشههاي رفتار انتخاباتي حماسه 92 بدانيم که البته ناشي از آگاهي مردم نسبت به انحراف دولت دهم از مسير ولايت و بيتوجهي به حل مشکلات مردم در دو سال گذشته بود و درون خود نوعي بدبيني عمومي را نسبت به دوگانگي رفتار و عمل در دولت ايجاد کرد، بايد توجه داشته باشيم که در اين انتخابات شاهد نوع ديگري از ترديد نيز بوديم.
ترديد در ميان خواص اصولگرايان در شکلي بيسابقه قبل از انتخابات بروز کرد اين نوع ترديد ريشه در عدول از منطق رفتار انتخاباتي اصولگرايي يعني «اصل انتخاب اصلح» و وارد شدن در «ترديدگاه نظرسنجي و ائتلافهاي سياسي» داشت. با اين خطاي راهبردي که شائبه سازماندهي شده بودن توسط برخي عناصر جبهه اصولگرايي را در اذهان نيروهاي خودي ايجاد ميکرد عملا نيروهايي که بايستي خود بخشي از آفرينش حماسه سياسي و منشاء الهام بخشي در جامعه مخاطبين خود باشند بجاي معرفي و تبليغ کانديداي اصلح مورد نظر خود که براي خود و جامعه مخاطبينشان حجت شرعي محسوب ميشد و ضمن تشويق به افزايش مشارکت نسبت راي بيشتري را هم به سرجمع اصولگرايي مي افزود، صرفا براساس محاسبات مادي هرکس به دنبال نظرسنجي و پيشگويي زمان ائتلاف فرضي فلان نامزد با نامزد ديگر و گمانه زني براي پيدا کردن صالح مقبول بود.
صفحات: 1· 2
پیوند: http://www.rajanews.com
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در پایان سخنرانی خود به مناسبت روز جانباز مقاوم به موضوع انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز اشاره کرده و آن را یک جشن استثنائی و بینظیر دموکراسی در جهان خواند و آن را به امام خامنهای و ملت ایران تبریک گفت.
وی تاکید کرد که این آرائی که برای ابراز اعتماد به جمهوری اسلامی داده شد، مورد دشمنی برخی ها واقع میشود، این در حالی است که آنها قدس و پروژه آمریکا را فراموش کردهاند.
وی ادامه داد: ایران نمونهای از حضور مردمی و پیروزی ملی را در این مراسم به اجرا گذاشت و در این عرصه رأی ولی فقیه در ایران با رأی یک کشاورز و هر ایرانی مسلمان یا مسیحی ، سنی و ترکمن یا بلوچی و فارس برابر است.
دبیر کل حزب الله لبنان ابراز امیدواری کرد که این مراسم جشن دموکراسی در تمامی کشورهای جهان عرب و اسلام فراگیر شود.
پیوند: http://www.jahannews.com/
شاید بسیاری از فعالان و نخبگان سیاسی تا 10 روز پیش از انتخابات هم قادر به پیش بینی این مشارکت چشمگیر و حماسه سیاسی در انتخابات روز جمعه نبودند اما وعده 4 سال پیش رهبر معظم انقلاب مژده این حماسه را داده بود.
به گزارش جهان، این مساله از آنجایی قابل توجه است که رسانههای خبری غربی و ضدایرانی در سالهای اخیر بارها مدعی شده بودند که پس از فتنه سال 88 دیگر ملت ایران به نظام خود اعتماد ندارند و انتخابات ریاست جمهوری سرد و بی رونق خواهد بود؛ چیزی که رهبر انقلاب در شهریورماه همان سال 88 پاسخ آن را دادند: “انشاءاللَّه خواهید دید در انتخابات آینده - که حالا دو سه سال دیگر است - همین مردم با وجود همین بازیگرىاى که مخالفان و دشمنان و غافلان و بىخبران داخلى کردند، یک حضور مستحکمِ قوىاى در انتخابات خواهند داشت - ۱۳۸۸/۶/۲۰”
اولین انتخابات پس از فتنه، انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که به مشارکت 65 درصدی، صحنه یک حضور گسترده مردمی بود و نسبت به دوره های پیشین رصد مشارکت داشت.
انتخابات روز گذشته هم حقیقتا یک “حماسه سیاسی” بود و به فرموده رهبر انقلاب بار دیگر تایید کرد که “نظر دشمنان، هیچگاه اهمیتی برای مردم ایران نداشته و ملت همیشه خودش تشخیص داده که به چه چیزی نیاز دارد و مصلحت کشور در چیست و بر همان اساس، نیز انتخاب کرده و خواهد کرد."92/03/24
مادری میگفت: همسرم به دخترم ماهی بیست هزار تومان میدهد، تا او چادر بپوشد؛ اما میدانم که اگر این بیست هزار تومان برود، چادر او نیز خواهد رفت. بسیاری از والدین میخواند که با رشوه و به هر ضرب و زوری شده است فرزندانشان را به سمت رفتار درست سوق دهند غافل از آنکه باید کاری کنند که خود آنان با انگیزه درونی به این سمت رفته و خود را در مقابل آسیبها حفظ کنند.
یکی از روشهای موثر در خودمهارگری کودکان درونی کردن انگیزههای آنان میباشد. تجربه نشان داده، که براي لذت بردن از يک فعاليت دو راه وجود دارد، دروني و بيروني. براي مثال ممکن است که شما کتابي را مطالعه کنيد، تا در مسابقهاي که برگزار شده است برنده شويد، در اين حالت انگيزه شما بيروني است. اما اگر همين کتاب را فقط به اين خاطر که کتاب جالبيست و شما به آن علاقه داريد مطالعه کنيد، انگيزه شما دروني خواهد بود. در واقع هر فعاليتي ميتواند انگيزه آن دروني و يا بيروني باشد.
انگيزه دروني باعث ميشود، کودک فعاليتهايش را بدون آنکه او را مجبور کنید به درستي و به موقع انجام دهد، و ديگر نيازي به کنترل مداوم او نيست. همچنين افرادي که انگيزه دروني دارند، خلاقتر بوده و فعاليت مورد نظر را با دقت و ظرافت بيشتري انجام مي دهند.
در مقابل آنجايي که انگيزه کودک شما بيرونيست، او تنها به فکر بدست آوردن جايزه بوده و سعي ميکند، کارش را هرچه سريعتر تمام نمايد و وقت کمتري صرف آن ميکند لذا خلاقيت و ابتکاري نيز به خرج نميدهد. در اين صورت اگر محرک بيروني برداشته شود ديگر کودک رغبتي به انجام آن کار ندارد.
صفحات: 1· 2
پیوند: http://www.rajanews.com
دکتر جلیلی به خود دعوت نمیکند؛ به گفتمان دعوت میکند/ این شیوه تبلیغاتی، شیوه تبلیغ انبیاء است
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، از اساتیدبرجسته اخلاق، با اشاره به مشی اخلاقی دکتر جلیلی، عبور از خود و تلاش برای ترویج و تبلیغ گفتمان انقلاب اسلامی را در این شیوه تبلیغاتی، مورد تمجید قرار داد.
ایشان با اشاره به پخش دومین مرحله از مناظرات تلویزیونی، گفت: من با تشکر از همه آقایانی که کاندیدا هستند و صحبت می کنند، چند حسن در صحبتهای آقای جلیلی دیدم.
اول اینکه ایشان برای بیان اهداف و برنامههای خودشان از خودشان عبور نمیکنند. برخی هستند وقتی میخواهند برنامهای را بگویند اول از خودشان میگویند در حالیکه میبینیم شیوه انبیا و اولیای الهی این نبوده است و اصلاًخودی مطرح نبوده است،بلکه بیشتر چیزی مطرح بوده است که بتوانند انسانها را هدایت کنند و آن هدف اصلی که به آن برسند یعنی خداوند متعال بوده است که هدف غایی خلقت و حرکت انسانهاست.
صفحات: 1· 2
پیوند: http://rajanews.com/
علیرضای کوچولو و آرمیتای عزیز؛ از شما معذرت میخواهیم!
سلام!
چه قدر خوب است که شما هنوز آن قدر، بزرگ نشدهاید که مثل بزرگترها حوصله دیدن چهار ساعت برنامه تلویزیونی را داشته باشید!
شاید هم در کنار پدربزرگ و مادربزرگ، در کنار مادر و در غیاب پدر؛ بخشی از برنامه را دیدهاید.
شاید شما حرفهای “عجیب و غریب” یک عده آدم سیاستزده را متوجه نمیشدید ولی خوب بغضهای در گلو، خوب! تاسف خوردنهای پدربزرگ، خوب! شانههای لرزان مادربزرگ را میفهمید.
من معتقدم شما بهتر از دیگران، بهتر از همه، حتی بزرگترها معنی “گریههای مادر” را میفهمید.
من بدون مقدمه دیگری از شما معذرت میخواهم!
از شما معذرت میخواهم به این علت که فرمانده سابق جنگ و سیاستمدار و اقتصاددان امروز، پایداری بر حقوق ملت را ، صیانت از خون پدران شما را “افراط” میداند و می گوید: «برخی فقط شعار مقاومت می دهند،مقاومت کنیم اما مردم گرسنه بمانند؟» و به یاد نمیآورد که برای این مقاومت، پدران شما جان خود را فدا کردهاند.
از شما معذرت میخواهم، شخصی که خود را پدر سیاست ایران پس از انقلاب میداند، یکی از کارمندان کاخ الیزه را چوب میکند برای کوبیدن تاسیسات هستهای که پدران شما برای ساختنش شهید شدند.
از شما معذرت میخواهم برای این جمله: “در آلماتی 2 آنها پیشنهاداتی کردند که می شد پیش رفت ولی آقای جلیلی نپذیرفت، گفتند غنی سازی 20 درصد را تعلیق و فردو را کند “کنید…
از شما معذرت میخواهم به خاطر آنکه شیخ دیپلمات مفتخر است که البرداعی در صفحه چندم فلان کتابش، آن قسمتی از رفتار نامشخص او را در آن جلسه کذایی که جز عقب نشینی برای ایران چیز دیگری نداشت، مثبت قلمداد کرده است و چرخش 6 هزار سانترفیوژ ساخته شده را که سرخ است به خون پدران شما، عامل تعطیلی کارخانههایی میداند که امریکای کدخدا تحریم کرده است، و به روی خود هم نمیآورد که آن سانتریفیوژهایی که امروز میچرخد، نمادی است برای استقلال کشور و نه 6 هزار سانتریفوژ تنها؛ همان چیزی که پدران شما خیلی خوب آنرا فهمیدند.
از شما معذرت میخواهم که عدهای به دنبال قفلی هستند که در سالهای نه چندان دور بر در تاسیسات هستهای زده شد و این قفل با کلید تدبیر پدران شما گشوده.
باب تاسیاست هستهای با خون پدران شما گشوده ماند اما گویی عده ای نه منافع ملی میشناسند، نه خون پدران شما را!
از شما معذرت میخواهم برای آنکه شاید یک لحظه و فقط یک لحظه، خانواده شما با شنیدن این اظهارات، شاید دلشان لرزید که نکند خون عزیزشان پایمال شود…
ولی برنامه 4 ساعته تلویزیون روی دیگری داشت. پا در میدان جنگ جا گذاشته، هموکه داغ بر دل دشمن گذاشته، دست از حمایت شهیدان برنداشته، محکم و متقن بر متوهمان شورید، به عدهای دیپلمات فلسفه و منطق انقلابی بودن در مذاکرات را درس داد و صیانت از امنیت و منافع ملی را برای نفر دیگر مشق کرد، برای دیگری تمایز جنگ و مذاکره را توضیح داد.
آری دلمان خوش است به اینکه آقا سعید جبههها نمی گذارد “سیاست زدگان بی سیاست"، “خواب زدگان در پی قدرت” و “گره اندازان در کار امت” حاصل تدبیر و خون پدرتان را به ثمن بخس بفروشند. دلمان خوش است به آقا سعید که از جنس پدران شماست، رزمنده است، جانباز است و انقلابی، نگاه به کلام رهبر دارد و توکل به خدایی که اکنون پدرهای شما در نزد او روزی می خورند.
راستی آرمیتا پدرت چقدر زیبا این شعر را میخواند:
از خون جوانان وطن لاله، خدا لاله، جانم لاله، حبیب لاله دمیده
اندرزهای امام خمینی(ره) به دانشجویان
در دانشگاه بعضی از اشخاص رفته اند گفته اند كه دخالت در انتخابات دخالت در سیاست است و این حق مجتهدین است. تا حالا می گفتند كه مجتهدین در سیاست نباید دخالت بكنند این منافی با حق مجتهدین است آنجا شكست خورده اند حالا عكسش را دارند می گویند.
● دخالت در امور سیاسی
در دانشگاه بعضی از اشخاص رفته اند گفته اند كه دخالت در انتخابات دخالت در سیاست است و این حق مجتهدین است. تا حالا می گفتند كه مجتهدین در سیاست نباید دخالت بكنند این منافی با حق مجتهدین است آنجا شكست خورده اند حالا عكسش را دارند می گویند. این هم روی همین زمینه است. این كه می گویند انتخابات از امور سیاسی است و امور سیاسی هم حق مجتهدین است هر دویش غلط است. انتخابات سرنوشت یك ملت را دارد تعیین می كند. انتخابات بر فرض این كه سیاسی باشد و هست هم، این دارد سرنوشت همه ملت را تعیین می كند یعنی آحاد ملت سرنوشت زندگیشان در دنیا و آخرت منوط به این انتخابات است.
● جلوگیری از نفوذ عناصر انحرافی به دانشگاه ها
اكنون بحمدالله تعالی دانشگاه از چنگال جنایتكاران خارج شده، بر ملت و دولت جمهوری اسلامی است در همه اعصار كه نگذارند عناصر فاسد دارای مكتب های انحرافی با گرایش به غرب و شرق در دانشسراها و دانشگاه ها و سایر مراكز تعلیم و تربیت نفوذ كنند و از قدم اول جلوگیری نمایند تا مشكل پیش نیاید و اختیار از دست نرود. و وصیت اینجانب به جوانان عزیز دانشسراها و دبیرستان ها و دانشگاه ها آن است كه خودشان شجاعانه در مقابل انحرافات قیام نمایند تا استقلال و آزادی خود و كشور و ملت خودشان مصون باشند.
از امام راحل (ره )در مورد خودسازی دستورالعملی نقل شده است که با اندکی توضیح برای مخاطبین عرض می شود.ایشان فرموده اند:انسان باید قلباً مطمئن شود که با گناه دوستیش با خدا قطع میگردد و باید:
1- نماز ها را حتی المقدور اول وقت بجای آورند، زیرا نماز بالا ترین فریاد بر علیه شیاطین درونی و بیرونی است. نماز پیوستن به صف حق و تبرّی از جبهه باطل است، هیچکدام از اولیاء خدا بدون اقامه نماز به جایی نرسیده اند.
2- سعی کنند دعاهای هر روز را تلاوت نمایند.
3- تعقیبات نماز ها را فراموش نکنند.
4- تلاش نمایند نماز شب و سایر نوافل را ولو در ابتدا به صورت مختصر، اقامه نمایند تا در مراحل بعدی برایشان ملکه شود.
5- توسل به ذیل عنایت باری تعالی و اقامه دعاها و راز و نیازها را اولویت کار خود قرار دهند.
6- زیارت امامان و امامزاده ها نیز نقش عمده ای در خود سازی دارد، بالاخص زیارت عاشورا.
7- عزاداری و سوگواری برای اهل بیت (ع) اکسیر اعظم خودسازی است.
8- صله رحم و سر کشی به بستگان و دعوت از آنان و هدیه دادن به مؤمنین.
9- ذکر خدا و یاد حضرت سبحان جلّ و علا مرحله اول عرفان و خداشناسی است که در خود سازی بسیار مؤثر است.
10- دوری از غافلان و پرهیز از هم نشینی با دل های افسرده و قلوب پژمرده در اثر غفلت.
11- تلاش برای شناسایی بندگان مطیع حضرت حق و مجالست و مؤانست با اهل دل.
12- شرکت مستمر در نماز های جمعه و جماعت.
13- انسان هیچگاه به اعمال خود مغرور نشود بلکه روز به روز کمیت و کیفیت افعالش را محاسبه کند.
14- در تقرب به خدا چنان حریص باشد که از ارتکاب به مکروهات هم خوف داشته باشد.
15- خود را همواره در محضر ربّ العالمین ببیند.
16- یقین کند که همه اعمال، روزی مورد سنجش دستگاه کبریایی قرار می گیرد.
امید است با تمسک به این اعمال ما نیز بتوانیم پیرو راه این معلم اخلاق بزرگ باشیم.
جوانان و شناخت حقیقت قرآن
قرآن، عهدنامه الهی برخلق خداست. شناخت، معرفت و عشق به این صحیفه همیشه سبز و سترگ الهی، روشنی اندیشه و نورانیت دل و دیده به آدمی میبخشد و او را به اوج دانایی و بینایی دیدهها ونادیدهها پرواز میدهد، به گونهای که همچون روح خدا حضرت امام خمینی رحمه الله ، قرآن را آنگونه که بایسته و شایسته است میشناسد و همگان، به ویژه جوانان آرمانگرا، حقیقت طلب، پُر احساس و عدالت خواه را به شناخت، بینش، انس و هوشیاری در این عرصه دعوت میکند. رهبر فقید انقلاب در این باره چنین فرموده است: «مجاهدات و کوششهای خستگی ناپذیر شما جوانان روشن ضمیرِ مسلمان در راه درک صحیح اسلام و شناسایی حقیقت قرآن کریم، موجب امیدواری وخرسندی مسلمانان بیدار است. بر شما جوانان مسلمان لازم است که… اصالتهای اسلامی را در نظر گرفته، مبادا قرآن مقدس و آیین نجاتبخش اسلام را با مکتب های غلط و منحرف کننده ای که از فکر بشر تراوش کرده است خلط نمایید.
خاطرات حجه السلام علی اکبر آشتیانی از اعضای دفتر امام
امام خمینی (ره) و توصیه جوانان به تهذیب نفس:
امام راحل و روشن اندیش که خود پیروز میدان مبارزه با هوای نفس بود، به خوبی از آموزه های آسمانی مکتب اسلام در مورد تهذیب نفس آگاهی داشت و بهترین دوره چنین مبارزه پیگیری را «ایام جوانی» میدانست و می فرمود: «اسلام آنقدر که به تهذیب این بچه های ما و جوانهای ما کوشش دارد، به هیچ چیز کوشش ندارد. اسلام اصلاً برای آدم ساختن آمده است و این مکتبهای انحرافی، آدم را از آدمیتش بیرون میکند…. مهمتر چیزی که برای کشور ما لازم است، تعهد اسلامی و تهذیب اسلامی است.
خاطرات حجه السلام علی اکبر آشتیانی از اعضای دفتر امام
پیوند: http://www.rajanews.com/
نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري هر کدام نظرشان درباره نخستین مناظره که با موضوع اقتصادی برگزار شد، بیان کردند.
به گزارش رجانيوز، پس از اتمام اولين مناظره در رسانه ملي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ضمن قدرداني از تلاش صدا و سيما در برگزاري مناظرهها ديدگاههايشان را براي بهتر برگزار شدن مناظرههاي بعدي ارائه كردند
غلامعلي حداد عادل ارزيابي از چگونگي برگزاري مناظرهها را به بازخورد آن در جامعه موكول كرد و با بيان اينكه تلاش صداوسيما براي برگزاري اين مناظره قابل تقدير است گفت: رسانه ملي حركت خوبي را براي برگزاري مناظرهها آغاز كرد و خوشبختانه نامزدها در اين مناظره درصدد تخريب يكديگر برنيامدند و برنامه در فضايي صميمي برگزار شد.
محمدرضا عارف نیز با تشكر از زحمات صدا و سيما گفت: من به حسن نيت صدا و سيما شك ندارم مسئولان صداوسيما ميخواستند مناظرهها را براي مردم جذاب كنند.
وي با تأكيد بر ضرورت طرح سوالهاي كارشناسي شده پيشنهاد كرد: درباره نحوه برگزاري مناظرهها ضمن مشورت با نامزدها از ديدگاههاي آنها هم استفاده شود.
سعيد جليلي نيز مناظره را از نظر محتوايي خوب توصيف كرد. وي با تأكيد بر اينكه مناظره بايد بهگونهاي باشد كه مردم بتوانند در پايان آن به انتخاب اصلح برسند، گفت: در اين مناظرهها بايد از نظر شكلي و ساختاري بازنگري شود.
حجتالاسلام حسن روحاني نيز ضمن انتقاد از شيوه برگزاري مناظرهها از صداوسيما خواست مناظره را به نحوي برگزار كنند كه نامزدها بتوانند همديگر را به چالش بكشند.
علي اكبر ولايتي نيز با بيان اينكه بازنگري در ساختار برنامه ميتواند به انتخاب اصلح كمك كند، گفت: اگر نامزدها فرصت بيشتري براي بيان ديدگاههايشان داشته باشند بهتر است.
سيد محمد غرضي نيز با بيان اينكه به لحاظ فني مناظره خوب بود مدت برگزاري مناظره را طولاني خواند و آن را موجب خسته شدن مخاطب دانست.
محسن رضايي نيز پيشنهاد كرد هر يك از نامزدها با كارشناسان زبده و تخصصي در موضوعات مختلف مناظره كنند و در زمان كافي نامزدها در فضايي چالشي به اين كارشناسان پاسخ دهند.
محمدباقر قاليباف نيز با قدرداني از زحمات صدا و سيما از شيوه هدايت و اداره مناظره ابراز خرسندي كرد و گفت: فضاي صميمي بر مناظره حاكم بود وي پيشنهاد داد زمان اختصاص داده شده به نامزدها بيشتر شود. قاليباف بر تخصصي و جديتر شدن بحثها تأكيد كرد .
عدم تمركز حواس، موضوعى است كه بسيارى از جوانان از آن رنج مىبرند و دلايل مختلف و متعددى دارد. همان طور كه خود مىدانيد، تمركز حواس در هر كارى از جمله مطالعه و درس خواندن،از ضروريات قطعى است. تمركز حواس، حالتى ذهنى و روانى است كه در آن حالت، تمام قواى حسى، روانى و فكرى انسان روى موضوع خاصى متمركز مىشود و تضمين كننده امر يادگيرى و انجام صحيح كارها و رهايى از خطرات احتمالى است.
به هر حال در يك جمعبندى كلى، مىتوان گفت: بيشتر افراد به دلايل عمده زير، با عدم تمركز فكر و حواس مواجه مىشوند:
1. كسانى كه خود را به انجام دادن كار يا مطالعه درسى مجبور مىكنند؛ در حالى كه تمايل درونى چندانى به آن ندارند. در اين صورت تمام قواى ذهنى و روانىشان به طور خودكار از آن موضوع پرت مىشود و دچار حواسپرتى مىگردند.
2. فشارهاى روانى نيز از عوامل عمده تشتت فكرى است. بيشتر افراد زمانى كه با مسألهاى مواجه مىشوند، اگر معتقد باشند زمان كافى براى حل آن ندارند و يا توانايى حل مسأله و كسب توفيق را در خود نبينند، دچار نگرانى و اضطراب مىشوند و در نتيجه اين نگرانىها، ترس از شكست، افكار منفى عدم اعتماد به نفس و خيالبافىهاى منفىگرايانه، توان عمل و ابتكار و خلاقيت را از آنان سلب مىكند و به جاى اينكه روى موضوع خاص تمركز كنند، بر ترس و احتمال شكست خود تمركز مىكنند و يأس و نااميدى بر آنها چيره شده و موجب حواسپرتى مىشود.
صفحات: 1· 2
چند قورباقه از جنگلي عبور ميكردند، ناگهان دو تا از آنها داخل گودال عميقي افتادند، بقيه قورباغهها در كنارگودال جمع شدند، وقتي ديدند گودال چقدر عميق است، به دو قورباغه گفتند: ديگر چارهاي نيست و خواهيد مرد.
دو قورباغه اين حرفها را ناديده گرفتند و با تمام توانشان كوشيدند تا از گودال بيرون بپرند. اما قورباغههاي ديگر دائما به آنها مي¬گفتند، كه دست از تلاش برداريد، چون نميتوانيد از گودال خارج شويد و به زودي خواهيد مرد. بالاخره يكي از دو قورباغه تسليم حرف آنها شد و دست از تلاش برداشت. او بيدرنگ به داخل گودال پرتاب شد.
اما قورباغه ديگر با حداكثر توانش براي بيرون آمدن از گودال تلاش ميكرد. بقيه قورباغهها فرياد ميزدند، دست از تلاش بردار، اما او با توان بيشتري تلاش ميكرد و سرانجام از گودال خارج شد. وقتي از گودال بيرون آمد، قورباغهها از او پرسيدند، مگر تو حرفهاي ما را نميشنيدي؟ معلوم شد كه قورباغه ناشنواست، و تمام مدت فكر ميكرده كه ديگران او را تشويق ميكنند.
ما هر روز بدون آنكه آگاه باشيم فرزندمان را شستشوي مغزي ميدهيم، نتايج تحقيقات علمي نشان ميدهد، براي شستشوي مغزي لازم نيست كسي را به حالت خلسه برد، بلكه اگر حرفي به اندازه كافي تكرار شود، در ذهن ناخودآگاه نقش ميبندد. بسياري از والدين از اين امر غافلند، از اين رو ناخواسته به ذهن ناخودآگاه فرزندانشان، پيامهاي مثبت يا منفي ارسال ميكنند.
كودكان ما همچون نوار كاستي هستند كه هرچه بخواهيم ميتوانيم روي آنها ضبط كنيم. اگر در حين بازي و بقيه موقعيتها اين پيام را به آنها منتقل كنيم كه زرنگ و باهوش هستند؛ آنها نيز باور ميكنند كه اينگونه هستند، و طبق انتظار ما رفتار ميكنند. خيلي ساده است! اين كار را امتحان كنيد.
كلمات شما ميتواند سازنده يا مخرب باشد، انتخاب با شماست. اگر به دفعات به كودك بگوييد، كودن است، او باور خواهد كرد، زيرا كودكان از لحا بعد شناختي ضعيف هستند، و هر باوري كه از ناحيه ديگران به آنها القاء شود، پذيرفته و طبق آن عمل ميكنند.
اين گونه است كه خودپنداره كودك (نگرش نسبت به خود) شكل ميگيرد. حال اين خودپنداره كه عامل بسياري از موفقيتهاي آينده افراد است، ميتواند مثبت يا منفي باشد و اين بستگي به شما والدين دارد، زيرا والدين هستند كه اولين نگرشها را در كودكشان بوجود ميآورند.
پدر دير وقت ، خسته از كار به خانه برگشت. دم در دختر شش سالهاش را ديد كه در انتظار او بود.
‐ سلام بابا! میتونم یه سئوال از شما بپرسم؟
‐ بله حتما ! چه سئوالي؟
‐ بابا! شما براي هرساعت كار چقدر پول مي گيريد؟ 4 هزار تومان
دختر كوچك در حالي كه سرش پائين بود آه كشيد. بعد به بابا نگاه كرد و گفت: مي شود هزار تومان به من قرض بدهيد؟
پدر عصباني شد و گفت: اگر دليلت براي پرسيدن اين سئوال، فقط اين بود، كه پولي از من بگيري كاملا در اشتباهی سريع به اطاقت برگرد و برو فكر كن كه چرا اينقدر خود خواه هستي. من هر روز سخت كار مي كنم و آن وقت تو این طور جواب زحمات من را میدهی.
دختر كوچك، آرام به اتاقش رفت و در را بست.
پدر یک ساعت بعد آرام شد و فكر كرد كه شايد با دختر كوچكش خيلي تند رفتار كرده است. به خصوص اينكه خيلي كم پيش مي آمد دخترش از او درخواست پول كند.پدر به سمت اتاق دخترش رفت و در را باز كرد.
صفحات: 1· 2
پس از بناي مسجدالنبي، ياران پيامبر در اطراف مسجد براي خود خانههايي ساخته بودند كه يكي از درهاي آنها رو به مسجد باز ميشد. پيامبر گرامي به فرمان خدا دستور داد كه تمام درهايي كه به مسجد باز ميشد، ببندد، جز در خانه علي بن ابي طالب را. اين مطلب بر بسياري از ياران رسول خدا گران آمد، از اين رو پيامبر اكرم بر منبر رفت و چنين فرمود:
خداوند بزرگ به من دستور داده است كه تمام درهايي را كه به مسجد باز ميشود ببندم، جز در خانه علي را؛ و من هرگز از پيش خود به بسته شدن دري و يا باز ماندن آن دستور نميدهم؛ من در اين مسايل پيرو فرمان خدا هستم.
آن روز تمام ياران رسول خدا اين موضوع را فضيلت بزرگي براي علي تلقي كردند تا آنجا كه خليفه دوم بعدها ميگفت: اي كاش سه فضيلتي كه نصيب علي شده بود نصيب من شده بود و آن سه فضيلت عبارتند از:
1ـ پيامبر دختر خود را به عقد علي در آورد.
2ـ تمام درهايي را كه به مسجد باز ميشد بست. جز در خانه علي را.
3ـ در جنگ خيبر پيامبر پرچم را به دست علي داد.
تفاوتي كه ميان علي و ديگران وجود داشت اين بود كه ارتباط او با مسجد هيچ وقت قطع نشده بود، او خانه زاد خدا بود و در كعبه ديده به جهان گشوده بود، بنابراين مسجد از روز نخست خانه او بود و اين موقعيت ديگر هرگز براي هيچ كس دست نداد.
برگرفته از کتاب « جواني امام علي - محمد جويباري - http://www.askquran.ir
بنام آنكه نام دلربايش
بود درمان درد بندگانش
به لب ذكر شفابخش تو دارم
خدايا هر چه دارم از تو دارم
دلت را با خداوند آشنا كن
زعمق جان خدايت را صدا كن
بكن هر كار را با نامش آغاز
خداي مهربان از خود رضا كن