امام خمینی(ره) و رمضان
عالمان رباني، چلچراغهاى پر فروغى هستند كه در هر عصرى، در آسمان علم و عمل میدرخشند، و با كسب نور و گرما از خورشيد رسالت و امامت، بر زمينان تجلى میکنند و آنان را به سوى منابع نور و بركت دودمان وحى، رهنمون مىیسازند، و بر بال عرفان ناب محمدى صلى الله عليه و آله نشانده، بر مشكات ملكوت، عروج مىدهند.
در ميان دين باوران كفر ستيز، چهره ى محبوب قرن، فقيه تيز بين سياست مدار ايزدخواه فيلسوف عارف ژرف نگر، عالم متخلق و رهبر و بنيان گذار جمهورى اسلامى، حضرت امام خمينى، رضوان الله عليه، از موقعيتى والا و ويژه برخودار است; زيرا، روزها و ساعتها و لحظه هاى عمر او، بامراقبه و محاسبه سپرى شد و صدها آيه ى قرآن را مجسم ساخت و عينيتبخشيد.
شایسته است در این آخرین لحظات ناب رمضان با تاسی به این امام و مولا ، قدر قطرات زلال معرفت در این ماه را بدانیم.
حضرت امام، رضوان الله عليه، توجه ويژه اى نسبت به ماه رمضان داشته و بدين جهت، ملاقاتهاى خودشان را در ماه رمضان تعطيل می کردند و به دعا و تلاوت قرآن و…می پرداختند.
و خودشان می گفتند: «خود ماه مبارك رمضان، كارى است» (1) .
يكى از ياران امام، در اين باره گفته است:
در اين ماه، ايشان، شعر نمىخواندند و نمىسرودند و گوش به شعر هم نمىدانند. خلاصه، دگر گونى خاصى متناسب با اين ماه در زندگى خود ايجاد مىكردند، به گونهاى كه اين ماه را، سراسر، به تلاوت قرآن مجيد و دعا كردن و انجام دادن مستحبات مربوط به ماه رمضان سپرى مىكردند (2) .
ايشان، به هنگام سحر و افطار، بسيار كم مىخوردند، به گونهاى كه خادمشان فكر مىكردند كه امام، چيزى نخورده است! (3)
حضرت امام رحمه الله درباره رمضان چنين مىسرايند:
ماه رمضان شد، مى و ميخانه بر افتاد عشق و طرب و باده، به وقتسحر افتاد افطار به مى كرد برم پير خرابات گفتم كه تو را، روزه، به برگ و ثمر افتاد با باده، وضو گير كه در مذهب رندان در حضرت حق اين عملتبارور افتاد (4)
1. پا به پاى آفتاب، ج 1، ص 286.
2. برداشتهايى از سيرهى امام خمينى ره، ج 3، ص 90.
3. همان، ص 89 .
4. روزنامهى جمهورى اسلامى، مورخ 8/1/69. امام خمينى ره 29 شعبان / 1407.