ازدواج سخت، طلاق آسان!!!!!!!
فردی رفت پیش پزشک و گفت من هر بار که چای شیرین میخورم چشمم درد میگیرد. پزشک به منشی خود گفت: لیوانی چای و کمی شکر بیاورید. آن را به مرد داد که بنوشد، مرد شکر را در لیوان چای ریخت و با قاشق شروع به هم زدن کرد و سپس لیوان را به سمت دهان خود برد. هر بار که لیوان چای شیرین را مینوشید قاشق به درون چشمش می رفت و صدای ناله اش بلند میشد. پزشک نگاهی کرد و گفت قاشق را از داخل لیوان در آور و چای را بنوش!
خیلی از مشکلات اجتماعی خانواده های ما از همین قسم است.مشکلاتی که خودمان بوجود آورده ایم و حال مینالیم. فرهنگ ازدواج را سخت کرده ایم و حالا از بالا رفتن سن ازدواج و مشکلات روانی و اجتماعی که از این مساله ایجاد شده است گله و شکایت داریم.
از شما میپرسم الان برای یک ازدواج چقدر هزینه لازم است. ده میلیون! بیست میلیون! و یا بیشتر.
چرا؟ من به شما میگویم؛ چون خانواده دختر باید جهاز بدهد آن هم بهترین جهاز، یخچال فلان مارک، ال سی دی فلان اینچ و مبلمان فلان مدل و تازه جهاز دوم نیز بعد از این جهاز اول در راه است(سیسمونی) …. اما برویم سراغ خانواده پسر، اینجا نیز وضع بهتر از خانواده دختر نیست، مهریه فلان مقدار، ، بهترین سرویس طلا، خرید آنچنانی ، بهترین تالار با چند مدل غذا و بهتریم ماشین برای عروس کشون با تزیین آنچنانی و… همه اینها غیر از هزینه رهن و اجاره خانه است.
ازدواج را آنقدر سخت کرده ایم که بسیاری از افراد جرات نمیکنند به سمت آن بروند و رستمی میخواهد تا بتواند هفت خان ازدواج را پشت سر بگذارد.
آیا نمی شود بجای آنکه ازدواج را سخت کنیم، طلاق را سخت کنیم؟ چرا در جامعه ما خیلی ها ترک واجب میکنند و سنت بجا میآورند آن هم سنت های غلط و دست و پا گیر که جز خسران و زیان برای جامعه به دنبال ندارد.
«این تذهبون» به کجا ره می سپاریم.
حال هر قدر بنالیم که سن ازدواج بالا رفته، فساد در جامعه زیاد شده، فایده ندارد و مساله را حل نمی کند بلکه برای هر مساله ای باید از راه حل خودش وارد شد.
حال چه باید کرد؟ فقط کافی است زاویه نگاه هایمان را تغییر دهیم و به آنچه در شرع مقدس اسلام گفته شده است ایمان بیاوریم و عمل کنیم.
اول باید بدانیم که جهاز لطفی است که خانواده دختر به داماد میکنند و در هیچ یک از منابع دینی به عنوان حقی برای پسر بیان نشده است. اگر صحبت از جهاز حضرت زهرا(س) نیز میشود آن جهاز نیز با فروش زره از ناحیه امام علی(ع) تهیه شده است. پس اگر جهاز لطف است دیگر خانواده پسر حق ندارند که جهاز آنچنانی طلب کرده و یا جهاز دختر را پتکی کرده و بر سر او بکوبند زیرا دندان اسب پیشکشی را نمیشمارند. نمایش جهاز نیز سنت غلطی است که باید برداشته شود. زیرا این امر باعث می شود که چشم و هم چشمی ایجاد شده و این چشم و هم چشمی نیز ازدواج را سخت می کند. متاسفانه در جامعه فعلی ما بسیاری از خانوادهها خواستگار دخترشان را رد می کنند چون قادر به تامین جهاز آنچنانی برای او نیستند و اگر دختر اول را به هر مشقتی عروس کردند تا مدتها دیگر اعتباری باقی نمانده که دختر دوم را روانه خانه بخت کنند.
ضمن آنکه دختر نیز نباید از پسر توقع مهریه بالا و عروسی آنچنانی و … داشته باشد. زیرا مهریه یا صداق همان طور که از اسمش پیداست نشانه صداقت مرد است و در گذشته در بسیاری از موارد در همان مجلس به دختر داده میشد، یعنی مقداری بوده که پسر قادر به پرداخت آن بوده است. اما آیا اکنون این گونه است. متاسفانه مهریه کارکرد خود را از دست داده و وسیله ای برای بقای ازدواج و گروکشی شده است. پس اگر مهریه را اسلام گذاشته و در بقیه مرامها نیست، به نظر اسلام نیز در این خصوص توجه کنیم، تا خدایی نکرده فرصتی را برای سوء استفاده برخی دین گریزان برای زیر سوال بردن احکام اسلام فراهم نکنیم.
در گفتار ائمه (علیهم السلام) توصیه هایی درباره مهریه به زنان و مردان شده است که در زیر 5 حدیث در این مورد را می خوانید.
مهریه چیست: امام باقر(علیه السلام): مهریه همان چیزی است که طرفین بر آن توافق میکنند، کم با
شد یا زیاد.
کمی مهریه: امام صادق (علیه السلام) از برکات زن کمی مهریه اوست.
سنگینی مهریه: حضرت محمد(صل الله علیه وآله): در مورد مهریه که مرد میپردازد سختگیری نکنید و آسان بگیرید زیرا در صورت سختگیری باعث غضب وکینه میشود.
حضرت علی (علیه السلام): مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گردد.
ندادن مهریه: امام صادق (علیه السلام) مردی که مهریهای (برای زن قراردهد) و قصدش این باشد که به او ندهد او همانند دزد است.
پس بیایید از امروز تصمیم بگیریم که حیات طیبه خود را با ندانم کاری به معیشت ظنکا(زندگی سخت) تبدیل نکنیم، خود عامل باشیم و دیگران را نیز توصیه به معروف کنیم.